2018. szeptember 16.

Bármilyen módon

“Miután régen sokszor és sokféleképpen szólt Isten az atyákhoz a próféták által, ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk, akit mindennek örökösévé tett, aki által a világot teremtette.” Zsid 1,1

Nem kell megmagyarázni senkinek sem, hogy mennyire fontos az ember számára a kommunikáció, és főképpen a beszéd. Az emberi fajt a beszéd különbözteti meg az egyéb élőlényektől.
A beszéden keresztül tudást adhatunk át, érzelmeinket oszthatjuk meg egymással, szórakoztathatjuk a másikat. Milyen jó is, ha megoszthatjuk egymással élményeinket, gondolatainkat.
Máshogyan beszélünk idegenekkel, távoli ismerősökkel és másként a közeli családtagokkal. Nem mindenkivel akarjuk közölni a legszemélyesebb ügyeinket, csak akiket szeretünk, akikben megbízunk.
A fenti idézetben azt olvashatjuk, hogy Isten mindig is akart szólni hozzánk. Volt mondanivalója, üzenete a számunkra. Ezt a történelem során sokszor, sokféleképpen megtette. Mi emberek pedig vagy észrevettük ezt vagy lehet nem is figyeltünk. Márpedig Ő sokféleképpen kommunikált az emberrel, próbált minden módon kapcsolatba kerülni velünk és segíteni, hogy miként boldogulhatunk ebben az életben.
Velünk, emberekkel megtörténik, hogy ha valami fontosat szeretnénk közölni, akkor újra és újra elmondjuk, sokszor ugyanazokkal a szavakkal a környezetünknek, akiknek hamar elegük lesz ettől. Pedig lehet nem is értették meg a szándékunkat, hogy mit akarunk pontosan mondani. Ha megpróbálnánk másként fogalmazni, máshogy átadni az üzenetet, talán nem csak legyintenének ránk.
Isten megpróbálta és meg is tette, legvégül a saját egyszülött fiát is elküldte, hogy még érthetőbbé tegye az üzenetet. Hogy pontosan ki is az ő fia azt Pál a következő versekben részletezi: általa teremtette a világot, mindenek örököse, Isten dicsőségének visszatükröződése, az angyalok imádatának tárgya. Jézus, Isten Fia, elsőszülött, szeretett gyermeke, akire rábízta minden hatalmát. Ő igazán jogosan és hitelesen képviseli az Atyát, ő nem csak egy jogi képviselő.
Jézus tökéletes munkát végzett: hosszan tanította az embereket a hitről, az Isten országáról, csodákat tett, tanítványokat gyűjtött maga köré, hogy az evangélium terjedését így biztosítsa. A legvégsőkig elment, életét adta értünk. Feltámadásával Isten halál feletti erejét bizonyította nekünk.
Isten szava ma is rendelkezésünkre áll. A Biblia a legelterjedtebb és legolvasottabb könyv a világon.
Mi kellene még, hogy meghalljuk Isten üzenetét?
Sajnos még a keresztény Európában is sokan nem veszik az üzenetet. Sokszor találkozunk olyan véleményekkel, amelyek szerint Isten nem létezik, elítélik az egyházakat, az egész kereszténységet csak üzletnek teintik. Csak a negatív dolgokat látják, a botrányokat.
Ebből is látszik, hogy milyen fontos szerepünk van még itt Európában is, hogy az Úr üzenetét tudjuk tovább adni.
Ne legyünk restek hát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése